dimecres, 18 de setembre del 2013

A punt de Festa Major!!!

Quan arriba setembre tenim dues dates importants, l'inici del curs escolar i la Festa Major de Barcelona, on la tota la ciutat viu amb intensitat tot tipus costums i tradicions i com no, una de les mes conegudes possiblement són els gegants, sí, els gegants, tan alts i majestuosos, vestits amb les millors robes i pentinats per l'ocasió!

FESTA MAJOR 2013



La festa comença a la plaça Sant Jaume on té lloc el pregó, que aquest any farà el cuiner Ferran Adrià,  que marca l'inici de la festa, moment en que dins la Virreina ja estaran preparats tots els participants del Seguici Inaugural, aquí podrem trobar diables amb torxes enceses, tabalers, els Capgrossos Macers, els Gegants de la Ciutat, els Cavallers Cotoners, l'Àliga de la Ciutat, el Lleo, la Mulassa...sens dubte una trobada d'allò més màgica!!!

Gegants del Pi

La Gegantona Laia


EL Nan Cucut




















El bestiari de la ciutat
















Durant els diferents dies de festa gegants, capgrossos, diables, tabalers i bestiari són protagonistes de diferents trobades al centre de la ciutat fins on ja han baixat els Gegants de Gràcia!!! Sí, els gegants del barri també formem part de tota aquesta colla ballaruga!!! Tenim en Pau i na LLibertat, en Torradet i la Gresca (representant el Sol i la Lluna), en Pepitu Campanar i una bona colla de Capgrossos!!!

Els gegants i Capgrossos de Gràcia


Doncs bé, demà els Pintors, Bombers i Polícies anirem de visita a l'Ajuntament de Gràcia per veure on estan allotjats els gegants i capgrossos, ja ens han dit que en Pau, la LLibertat, el Torradet i la Gresca ja han marxat cap a la Virreina, on estan ja a punt amb els altres gegants de la ciutat, però de ben segur que alguna que altra sorpresa ens trobarem !!!

Per acabar us deixem una mica més d'informació de la Festa Major... allò, que diuen de: alegria, és Festa Major!!!







Petonets!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada