dijous, 17 d’octubre del 2013

Va de contes....

El dia d'avui ha estat d'allò més ple d'emocions! Ha estat un dia de descobertes i moments que ens permeten conèixer-nos no només entre nosaltres sinó que també conèixer-nos a nosaltres mateixos! 


Les girafes no saben ballar

Per començar aquest matí gràcies a la Júlia de la classe de primer hem conegut en Gerad, una girafa molt alta i elegant, però que quan camina ho fa desmanegat i quan intenta córrer les cames se li dobleguen.
Cada any a l'Àfrica el ball de la selva, on tots els animals es reuneixen i ballen pleats, però en pobre Gerard no en sap massa i li fa vergonya ballar i més en veure com ho fan tots altres animals, que són autèntics reis de la pista. En arribar el seu torn, estava molt nerviós  i només a ballar ja sent com els altres riuren  i van dient que les girafes no en saben de ballar. Després d'escoltar-ho, decedeix marxar cap a casa,  molt i molt trist. 
De camí troba una clariana des d''on pot observar la Lluna tota preciosa i on un grill li explica que a vegades quan un és diferent, l'únic que cal fer es trobar la seva pròpia cançó i que tot escoltant la natura s'adonarà que la música és present a tot arreu. 
El grill tot d'una es posa a tocar el violí i... SORPRESA en Gerard comença a moure's i a ballar i tots aquells que s'haven enrigut d'ell l'observen admirats i encuriosits per descobrir com ara en Gerard balla tan bé... resulta que tothom sap ballar!!! 

I és cert, les coses s'han d'intentar una vegada i una altra i així al final segur que surten i molt important també és respectar els altres, no hi ha ningú que sigui millor que un altre i el que cal sempre és mostrar-se atent i compresiu i ajudar aquell que ho necessita!!!!

A la tarda hem seguit una mica en la mateixa línia, tot i que hem anat una miqueta més enllà! Aquesta tarda hem seguit en el nostre camí per descobrir les emocions i aprendre a gestionar-les cada vegada millor! Sovint en moments de joc no sabem ben bé per quin motiu ens enfadem, sí, ens costa entendre i respectar a l'altre tot pensant que tenim la raó absoluta, que potser que algun cop tinguem, però no sempre, doncs bé aquesta tarda per començar el moment de conversa la Vanessa ens ha portat una sopresa... un paquet embolicat!!! L'hem tocat, sacsejat, olorat... 

Què serà?

Sorpresa... 


És una torguta!!!


Sí, la sorpresa era una tortuga, però no una tortuga qualsevol sinó que una tortuga molt especial i amb la qual hem conegut el conte de la Tortugueta sàvia








Amb ella hem descobert que quan ens enfadem tenim la possibilitat de parar, pensar, respirar i seguir endavant... és molt millor això que no acabar enfadat i fent allò que potser no toca...  Ara caldrà posar-ho en pràctica i anar-hi pensant sovint, quan estiguem molestos i enfadats i estiguem a punt de descontrolar-nos:


Imatge creada per l'Anna del blog Petit Món


Després del conte hem seguit amb sorpreses i hem pogut pintar la nostra pròpia tortugueta per emportar-nos a casa i anar practicant... STOP (tot creuant els braços); respirar; pensar i actuar!!!


La nostra tortuga


De ben segur que anirà molt bé agafar i tenir present la tortuga de tant en tant... nosaltres també tindrem la tortuga a la classe i sempre que ens faci falta ens aturarem i respirarem!!! 

Stop!!! 


Petonets ben tranquils!!!!!!!!!!!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada